Matematik

Stamfunktion

22. februar 2014 af mig234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg F(x) til funktion f(x)=sqrt(3 x+9)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af peter lind

Brug substitution  t=3x+9 dt=3dx


Svar #2
22. februar 2014 af mig234 (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af peter lind

bruger du substitutionen får du ∫kvrod(3x+9)dx = ∫kvrod(t)dt/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af mathon

eller:

         ∫ √(3(x+3))dx =   √(3) · ∫ √(x+3))dx  =  √(3) · ∫ √(x+3))d(x+3)  = √(3)·(2/3)·(x+3)·√(x+3) + k =

                                                                                      (2/√(3))·(x+3)·√(x+3) + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af mathon

med substitutionen
                                      t = 3x+9   (1/3)dt = dx

     ∫ √(3x+9)dx  =  (1/3) ·  ∫ √(u)du  =  (1/3) · (2/3)·u•√(u) + k  =  (1/3) · (2/3)·(3(x+3))•√((3(x+3))) + k

                                                               (2/3)·√(3)(x+3)·√(x+3) + k  = (2/√(3))·(x+3)·√(x+3) + k  


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.