Matematik

Potensfunktioner

22. februar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der kan hjælpe mig med vedhæftede opaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon

M)
                                   Fy = Fxa

                            (1 + ry) = (1 + rx)a

                            ry = (1 + rx)a - 1

                            ry = (1,10)a - 1

.
          a = 2     
                            ry = (1,10)2 - 1  = 0,21 = 21,0%

          a = 3    
                            ry = (1,10)3 - 1 = 0,331 = 33,1%

          a = 7   
                            ry = (1,10)7 - 1 = 0,949 = 94,9%


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af mathon

N)

                            ry = py/100 =  (1 + rx)a - 1

         a = 2     
                            ry = py/100 = (1 + rx)2 - 1 
                            py = ((1 + rx)2 - 1)·100
    

          a = 3    
                            ry =  py/100 = (1 + rx)3 - 1
                            py = ((1 + rx)3 - 1)·100

          a = 7   
                            ry = py/100 = (1 + rx)7 - 1
                            py = ((1 + rx)7 - 1)·100


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af peter lind

Erstat i potensfunktion x med x(1+rx/100) og y med y(1+ry/100) hvor rx og ry er de givne eller søgte procenter. Det giver en ligning til bestemmelse af det manglende


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af mathon

O)

                           100·ry% = 102·ry·10-2 = 102·10-2·ry = 102+(-2)·rx = 100·rx = 1·rx = rx

                           1 + ry = (1 + rx)a

                           ry =  py/100 = ((1 + rx)a - 1)

                           ry = ((1 + rx)a - 1)·100 


Svar #5
22. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvorfår du alle de f og r'er fra?


Svar #6
23. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan N og O ikke give et resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af mathon

   Det er et resultat udtrykt ved rx.


Svar #8
23. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

så resultate i N er det der ry= .......?

Jeg forstår ikke helt opagve O

kan du forklare den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2014 af mathon

O)
               Hvis rx og a er oplyst,
               kan ry beregnes i pct.
              
                                                     ry = ((1 + rx)a - 1)·100

    

                                         


Svar #10
23. februar 2014 af ulla7 (Slettet)

hvad er rx?


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.