Matematik

Krydsprodukt af parameterfremstillinger

22. februar 2014 af MiaNielsenn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!
Jeg skal tage krydsproduktet af disse to vektorer, men jeg har kun parameterfremstillinger af linjerne, hvordan griber jeg det an?

l: (x,y,z) = (1,5,3) + t(1,-2,1)
m: (x,y,z) = (8,3,0) + s(3,0,-2)

Håber nogle kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan jo bare lægge dem sammen, så du f.eks. har for linje l, at

(1,5,3)+t(1,-2,1)=(1+t,5-2t,3+t)

og så for m, at

(8,3,0)+s(3,0,-2)=(8+3s,3,-2s)

Herefter benytter du så bare standard formlen for krydsproduktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af peter lind

Krydsproduktet af hvilken vektorer ?. Kom med hele opgaven


Svar #3
22. februar 2014 af MiaNielsenn (Slettet)

Det lyder da fair nok! 
for at få x-værdien skal jeg krydse l2*m3-l3*m2 altså (5-2t)*(-2s)-(3+t)*3 = -10s-4st-9+3t

Er det rigtigt krydset? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at x-værdien er givet ved (5-2t)*(-2s)-((3+t)*3)=-10s+4st-9-3t.

Der er altså sneget sig en fortegnsfejl ind i din udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går opgaven ud på? Genlæs #2. Måske er det liniernes retningsvektorer, der skal krydses. Linierne skærer hinanden i punktet (2,3,4), og måske drejer det sig om at bestemme den af de to linier udspændte plan?


Svar #6
22. februar 2014 af MiaNielsenn (Slettet)

Jeg har et punkt A som linjerne skærer hinanden i, og det var første del af opgaven at løse kordinaterne til dette punkt, hvilket er (2,3,4) 

Nu skal jeg bestemme en parameterfremstilling, som går gennem a, og er vinkelret på både l og m. Jeg tænker at jeg bruger A som fast punkt, mens jeg vel skal krydse de to parameterfremstillinger, for at få en vektor der er vinkelret på begge linjer, og kan indgå i en den nye parameterfremstilling?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis det drejer sig om en linie, som går gennem A og som står vinkelret på de to linier l og m, er det jo de to liniers retningsvektorer, der skal krydses, ikke de to parameterfremstillinger.


Svar #8
22. februar 2014 af MiaNielsenn (Slettet)

Det er en linje. Så punktet i parameterfremstillingen er ligegyldigt? 

Så bliver det hele jo pludselig meget nemmere! :D


Svar #9
22. februar 2014 af MiaNielsenn (Slettet)

Kan jeg også bare bruge retningsvektoren når jeg skal prikke vektorer hvor jeg har parameterfremstillinger af dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal finde en vektor, der er vinkelret på begge liniers retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det forstår jeg ikke.


Skriv et svar til: Krydsprodukt af parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.