Matematik

Beregn medianen i en trekant?

23. februar 2014 af huuuh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Man kender alle siderne; 

a = 8
b = 10
c = 5

Beregn medianen fra a? hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af SuneChr

Alle tre medianer går gennem samme punkt, som deler hver af dem i forholdet 1 : 2
Det længste stykke af medianen går fra vinkelspidsen til skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man taler om medianen ma fra A på siden a .

Man har af en cosinusrelation

cos(B) = (a2 + c2 - b2)/(2ac) .

Medianen ma er modstående side i en trekant med siderne c , a/2 og vinkel B . Benytter man en cosinusrelation i denne trekant, fås

ma2 = c2 + (a/2)2 - 2·c·(a/2)·cos(B)

       = c2 + (a/2)2 - (a2 + c2 - b2)/2

       = (b2 + c2)/2 - a2/4

       = (1/4)·(2b2 + 2c2 - a2)


Skriv et svar til: Beregn medianen i en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.