Kemi

pH

24. februar 2014 af Kotoko (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan finder jeg pH i en opløsning, hvor der er 50 mL rent vand og 1mL 1 M NaOH? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af mathon

                                       \small \left [ OH^- \right ] = \left ( 1\: M \right )/51 = 0,019608\: M

                                       \small pOH = -\log \left ( 0,019608 \right )
ved 25°C:

                                       \small pH = 14-pOH
 


Svar #2
24. februar 2014 af Kotoko (Slettet)

Hej Mathon. Tusind tak for svaret. Jeg undrer mig dog over en ting. Rent vand ved 25 grader har pH 7. Har det ingen indflydelse i dette tilfaelde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af mathon

   Nej
              dette er kun tilfældet
              hvis
                                          10-7 M < [H3O+] < 10-6 M
                          eller
                                          10-7 M < [OH-] < 10-6 M
 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.