Matematik

Differentialligning

23. november 2005 af Happy (Slettet)
Min opgave lyder:


En integralekurve til differentialligningen:

y'= xy-(y^2/x)+y + 1

Går gennem pkt (1,2), bestem ligningen for tangenten til integralet i P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af Mirage.dk (Slettet)

ved at indsætte y(1)=2 i differentialligningen, vil du finde tangentens hældningskoefficien. Derefter kan du benytte y=y'(x-x0)+y0.

Svar #2
23. november 2005 af Happy (Slettet)

så jeg sætter bare y ind på y's plads og x ind på x's plads og så har jeg hældningen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Passiv genitiv er lidt uheldig her; men du mener vist det rigtige. Ved indsættelse af (x0,y0) = (1,2) i differentialligningen kan man direkte bestemme tangenthældningen i det givne punkt.

//Epsilon

Svar #4
23. november 2005 af Happy (Slettet)

fandt ud af det..

Svar #5
23. november 2005 af Happy (Slettet)

tak..

brugte bare eksemplet i grundbogen til MAT A s 73 eks 5.

jeg synes at diff-ligninger er seriøst svære.. vores lærer vil have at vi lærer det hele selv :S

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.