Matematik

potensfunktioner a og b

24. februar 2014 af FieMikkelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Funktionsforskriften f(x) = b·xa for en potens funktion og gør rede for betydningen af konstanterne a og b samt konstanternes gyldige værdier.

2. Hvilke værdier af x er funktionen defineret for? 

nogle der kan hjælpe? mest med nummer 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af mathon

     \small x^a =e^{a*ln(x)}     hvorfor \small x > 0


Svar #2
24. februar 2014 af FieMikkelsen (Slettet)

kan du forklare det yderligere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af mathon

pr definition

                        \small x^a =e^{a*ln(x)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Argumentet til logaritmefunktionen ln(x) skal være positivt. Derfor er xa = ea·ln(x) kun defineret for x > 0.


Svar #5
24. februar 2014 af FieMikkelsen (Slettet)

tak for det 


Skriv et svar til: potensfunktioner a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.