Matematik

isolation af log??

24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. Hvordan isolerer jeg M i denne ligning? :))

3.17609 = -1.6-0.27*log(M)

tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gør du?

Læ1.6 til på hver side og divider så med -0.27 .


Svar #2
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

3.17609+1.6 = -1.6-0.27*log(M)+1.6

4.77609 = -0,27*log(M)

hvad? hvor skal jeg dividere med -0.27?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af mathon

                          \small -3,17609 = 1,6+0,27*log(M)

                          \small -3,17609 - 1,6 = 0,27*\log (M)

                          \small -4,77609 = 0,27*\log (M)

                           \small \log (M) = \frac{-4,77609}{0,27}

                           \small M = 10^\frac{-4,77609}{0,27}

                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal dividere med -0,27 på hver side af lighedstegnet.


Svar #5
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

#3

hvorfor har du byttet om på negativ og positiv i den første ligning?? gør det det nemmere eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For nogle er det nemmere at dividere med et positivt tal end at dividere med et negativt tal.

Der gælder generelt

a/(-b) = -a/b


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2014 af mathon

#5
     det er en temperamentssag:

            men
                                           \small \frac{a}{-b} = -\frac{a}{b} = \frac{-a}{b}

.
Gør, hvad du finder lettest.


Svar #8
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

så forstår jeg bedre!

efter jeg har regnet den ud på Nspire siger den:

log(M) = 4.77609/−0.27 = −17.6892

altså

log(M) = -17.6892

hvordan får jeg log'en væk nu?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Benyt, at

M = 10log(M) .


Svar #10
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

så dvs.

M = 10log(-17.6892) 

???


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Du har jo log(M) = -17,6892 , så

M = 10-17,6892


Svar #12
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

super! tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: isolation af log??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.