Matematik

Vægtfylde

25. februar 2014 af bisbis2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en betonring der er yder dia 1440mm inder dia 1290mm højden  720mm. min vægtfylde er kg/m3 2450 kg.

Hvordan regner man dette.

Er der noger der kan finde resultatet

På forhand tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

 Betonringens volumen:

                                                  \small V=\left ( \frac{\pi }{4} \right )*h*\left ( D+d \right )*\left ( D-d \right )

 Betonringens masse:

                                                  m = V*\varrho


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af mathon

betonrørets tværsnitsareal
i detaljer:

                                                        \small A=\pi *R^2-\pi *r^2

                                                        \small A=\pi \left (R^2-r^2 \right ) = \pi *\left ( R+r \right )*\left ( R-r \right )         

                                    \small A= \frac{\pi}{4} *2*\left ( R+r \right )*2*\left ( R-r \right ) = \frac{\pi}{4} *(2R+2r)*(2R-2r)

                                                        \small A= \frac{\pi}{4} *(D+d)*(D-d)                                                      

                                         


Svar #3
25. februar 2014 af bisbis2 (Slettet)

Hvor man kilo bruger man?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

              genlæs # 1       

og omregn alle længdemål til meter.


Svar #5
26. februar 2014 af bisbis2 (Slettet)

Er der nogen der kan sætte formlen op i tal så man kan se det og man kan se resultatet får forskellige tal.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Indsæt de angivne diametre i formlen i #1. Omregn diametrene til m.


Svar #7
26. februar 2014 af bisbis2 (Slettet)

Kan det passe man bruger 567,05 kg


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. februar 2014 af mathon


                  m = V · ρ

                  m = 0,25·π·h·(D2 - d2) · ρ

                  m = 0,25·π·(0,72 m)·((1,44 m)2 - (1,29 m)2) · (2450 kg/m3)  = 567,34 kg


Skriv et svar til: Vægtfylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.