Matematik

Bestem y-værdien for x =100

25. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

grafen for en lineær funktion går gennem punkterne (23,450) og (49,389)

bestem y -værdien for x = 100? nogle der vil hjælpe mig med det . tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af SuneChr

I henhold til tidligere tråd   https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1448937
Indsæt 100 i stedet for x


Svar #2
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvorfor du siger 13103 så skal man ikke sige 100?

Svar #3
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Hvordan får du den anden brøk????13103: 26


Svar #4
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Nogen der kan forklarer mig det???


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se forklaringen i din oprindelige tråd.

Lad være med at oprette en ny tråd, når du allerede har spørgsmålet kørende i en tråd.


Svar #6
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

X er lig med 100 her ? det er nyt spørgsmål:) som jeg ikke ved hvordan jeg kan løse ud fra det andet-desværre:(


Svar #7
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

skal jeg tage de to brøker og og sætte 100 ind i x plads? men hvordan ved man at det sættes sådan op? det forstår jeg ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man indsætter x = 100 i forskriften

y = -(61/26)·x + 13103/26 ,

dvs.

y = -(61/26)·100 + 13103/26 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2014 af SuneChr

# 6
Sæt x = 100 ind i


Svar #10
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tror måske godt jeg forstår det nu:) men jeg får ikke helt de samme tal. Er det meget vigtigt det er med alle decimaler?

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Læs svaret i din anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2014 af SuneChr

# 10
Det fremgår ikke af opgaven, hvor mange decimaler det er rimeligt eller mest korrekt at medtage. Anvender man rationale tal, brøker med heltallig tæller og nævner, er man altid sikker på 100%'s præcision.


Svar #13
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok mange mange tak... ;)

Svar #14
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

giver x så 269,346?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er igen en tilnærmet værdi. Den eksakte værdi er jo x = 7003/26 .


Svar #16
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

hvad betyder det? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. februar 2014 af SuneChr

# 16
Lad os, for en stund, gå lidt væk fra den aktuelle opgave.
Et tal, lad os sige  1/7 , kan skrives på to måder:
1)   1/7  er  1/7   hverken mere eller mindre og  kaldes rationalt, da tæller og nævner er hele tal.
2)   1/7 = 0,1428571   med 7 rigtige decimaler  og kaldes en decimalbrøk, hvor man har divideret
      1 med 7 og afsluttet på et vist trin.
____________________
x  =  7003/26  er det nøjagtige, rationale tal og kan omskrives til decimalbrøk ved at dividere
                   7003 med 26  og afslutte divisionen på et vist trin. 


Svar #19
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

X = 7003/26 er det resultatet?

Skriv et svar til: Bestem y-værdien for x =100

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.