Matematik

hjelp!

25. februar 2014 af uneune (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En terning kastes 5 ganger. Den stokastiske variabel
en X defineres som antall seksere på de fem
kastene.
Sett opp en tabell som viser punktsannsynligheter for
X og fordelingsfunksjonsverdiene F(x) til den
binomisk fordelte variabelen X.
a)
Hva er sannsynligheten for å få maks 3 seksere?
b)
Hva er sannsynligheten for å få minst 4 seksere?
c)
Beregn forventningsverdien E(X) på to forskjellige må
ter.
d)
Beregn variansen Var(X) på to forskjellige må

har regnet det ut flere ganger, får forskjellig svar hver gang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vis dine egne resultater.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2014 af PeterValberg

Du skal da vist have gang i binomialfordelingen [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. marts 2014 af uneune (Slettet)

Takk Petter

Det hjalp med linkena)

a) P(x=<=3)=0.9968
Hva er sannsynligheten for å få minst 4 seksere?

1-P(x=\leq3) = 1-F(3) = 1-0.9968= 0.0034


Skriv et svar til: hjelp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.