Matematik

Hjælp differentialligninger

26. februar 2014 af hansen1589 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaver er vedhæftet i en billedfil. 
Er der nogen der kan hjælpe? den er UDEN hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon

                                         y\: '=y\left (y-3 \right )*\left (-2 \right )

                                         \frac{1}{y}*\frac{1}{y-3}=-2

hvor der omskrives til

                                         \frac{A}{y}+\frac{B}{y-3} = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af mathon

#1

                                         y\: '=y\left (y-3 \right )*\left (-2 \right )

                                         \left (\frac{1}{y}*\frac{1}{y-3} \right )*y\: '=-2

hvor der omskrives til

                                         \left (\frac{A}{y}+\frac{B}{y-3} \right )*dy = -2dx

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af mathon

2 linje i #2 skal glemmes.

                                             \left (\frac{A}{y}+\frac{B}{y-3} \right )*dy = -2dx

                                              \left (\frac{\frac{-1}{3}}{y}+\frac{\frac{1}{3}}{y-3} \right )*dy = -2dx

                                              \left (\frac{{1}}{y}-\frac{1}{y-3} \right )*dy = 6dx                          som integreres på begge sider

                                               \int \left (\frac{{1}}{y}-\frac{1}{y-3} \right )dy = \int 6dx

                                               ln\left | y \right |-ln\left | y-3 \right | = 6x + k

                                               ln\left | \frac{y}{y-3} \right | = 6x + k

                                               \left | \frac{y}{y-3} \right | = Ce^{6x}

                                               y= \frac{\pm C_1e^{6x} }{1-C_2e^{6x}}

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af mathon

skal være

                                            y= \frac{Ce^{6x} }{1-Ce^{6x}}                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af mathon

f(0) =1

                                         1= \frac{Ce^{6*0} }{1-Ce^{6*0}}     

                                         1= \frac{C }{1-C}                    

                                         C =\frac{1}{2}

                                        f(x)=\frac{\frac{1}{2}e^{6x}}{1-\frac{1}{2}*e^{6x}}=\frac{e^{6x}}{2-e^{6x}}                      


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2014 af mathon

                                      3= \frac{Ce^{6*0} }{1-Ce^{6*0}}

                                      3= \frac{C }{1-C}

                                      C = \frac{3}{4}

                                      g(x)=\frac{\frac{3}{4}e^{6x}}{1-\frac{3}{4}*e^{6x}}=\frac{3e^{6x}}{4-3e^{6x}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2014 af mathon

                                    5= \frac{C }{1-C}

                                    C=\frac{5}{6}

                                     h(x)=\frac{\frac{5}{6}e^{6x}}{1-\frac{5}{6}*e^{6x}}=\frac{5e^{6x}}{6-5e^{6x}}


Skriv et svar til: Hjælp differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.