Matematik

Hvordan løser man den her opgave?

26. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

i 1991 fuldførte 620 personer lange , naturvidenskabelige uddannelser , mens tallet var steget til 1084 i 2001.

Det antages at udviklingen i antal personer der fuldfører lange, naturvidenskabelige uddannelser kan beskrives ved ne linær model.

- bestem en model der med god tilnærmelse beskriver udviklingen?.

y=ax+b

kan jeg godt sige y=620+1084?

Nogen der vil se om det er rigtigt....på forhånd tak:)


Svar #1
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har selv fundet ud af det ikke er rigtigt...har facit men forstår det stadig ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af peter lind

a er hældningskoefficiente som er Δy/Δx Alternativt kan du sætte de 2 oplysninger ind i funktionsudtrykket og dermed bestemme a og b. Det er normalt ved sådanne opgaver at sætte x til 0 ved begyndelsesåret. Det gør det lidt nemmere


Svar #3
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok så mener man kan bruge a og b formlerne ikke. Men det er bare jeg får lun oplyst 2 tal..mener du så jeg skal kalde x1 og x2 for 0??

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af peter lind

x1=0  x2= 2001-1991


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af Pizzafyr1 (Slettet)

Lad din x-akse (antal år) have mellemrum med 10 (0, 10, 20, 30 osv.) og din y-akse (antal personer) mellemrum med 100. 

På ti år steg antallet af personer, som tog naturvidenskabelige uddannelser med 464 (1084 - 620). 
På ét år vil det altså være 46,4, og derfor skal dit hældningstal ligeså hedde 46,4. Du kan lade din funktion starte i 1991 (620), og så vil din b-værdi hedde 620, fordi den skærer y-aksen ved 620.
Altså vil din funktionsforskrift hedde således: y = 46,4x + 620.


Svar #6
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ja 1084 -620 er =464, men 464:365 dage på et år er ikke 46,4


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2014 af peter lind

Stigningen er på 10 år og hældningen angiver væksten pr.år


Svar #8
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

har gjort det nu ved at bruge a formlen...og 1000 tak for alt jeres hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2014 af Pizzafyr1 (Slettet)

Jeg skrev, at den årlige udvikling er på 46,4. Jeg nævnte intet om nogen daglig udvikling, hvilket jeg heller ikke tror, du skal beskrive i opgaven.


Skriv et svar til: Hvordan løser man den her opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.