Kemi

Ligevægtskonstant

26. februar 2014 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber i kan hjælpe med nedenstående opgave!

Varme  +  CH3CHOHCOOH(aq)  + H2O(l)  Ý  CH3CHOHCOO−(aq)  +  H3O+(aq)

Beregn ligevægtskonstanten, når det oplyses, at pKs for mælkesyre er 3,86.

Hvad skal jeg bruge pKs til? Bliver pludselig i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon


                              [CH3CHOHCOO- ] • [H3O+]
                            --------------------------------------- = Ks = 10-pKs = 10-3,86
                                   [CH3CHOHCOOH]
 

                             


Svar #2
27. februar 2014 af Juliane27 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.