Matematik

Tretrinsreglen

27. februar 2014 af 12heni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen
Jeg skal differentiere funktionen -x2+3x ved hjælp af tretrinsreglen, hvilket jeg ikker er helt sikker på hvordan man gør. Så er der nogle kloge hoveder derude som kan hjælpe lidt på vej? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af PeterValberg

se denne video fra FriViden.dk [ LINK ]
den skulle gerne "give" dig metoden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. februar 2014 af 12heni (Slettet)

Jeg kan sagtens metoden og kan også selv med x2, men ved bare ikke hvordan man gør når det er en hel funktion med mere end 1 x :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af mathon

1. trin:

                                  {f\left ( x_o+h \right )-f(x_0)}=-\left ( x_o+h \right )^2+3\left ( x_0+h \right ) -\left ( - x_o^2+3x_0 \right )=

                                -({x_{0}}^{2}+2x_0h+h^2)+3x_0+3h-( -{x_{0}}^{2} +3x_0 )=             

                                                                                                \left ( -2x_0+3-h \right )h

2. trin:
                                  \frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h} =\frac{\left (-2x_0+3-h \right )h}{h}=-2x_0+3-h

3. trin:

                                 \underset{h \to 0}{limes}\frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h} = {\color{Red} f\: '(x_0)}=-2x_0+3-0={\color{Red} -2x_0+3}


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.