Matematik

Hjælp tak!

27. februar 2014 af Mark311n (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej allesammen, jeg har lige et spørgsmål.

Jeg forstår ikke rigtigt hvad opgaven går ud på.

"Hvorfor kan rumfanget af en terning med kantlængden x skrives som x3"

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af chriskvk (Slettet)

Højde * Længde * bredde =kubikcentimeter 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af mathon


        Rumfanget af en kasse
        er
                                                      \large \large\\ V= h * G                       højde gange grundflade.

        Grundfladen er et kvadrat
        med arealet
                                                      \large \large\\ G= x*x=x^2

        Højden er
        også x
                            hvoraf:
                                                     \large \large\\ V= x * x^2 = x^{1+2} = x^3
                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af Chrystine (Slettet)

En terning er en kasse, hvor højde, længde og bredde er lige store.
(Ligesom et kvadrat er en firkant, hvor alle sider er lige lange, og alle vinkler rette).

Rumfanget af en kasse er højde * længde * bredde.
Prøv at skrive x i stedet for højde og i stedet for længde og i stedet for bredde.


Skriv et svar til: Hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.