Fysik

Tyngdenkraften

27. februar 2014 af Don (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP!

er der nogen søde mennesker der kan hjælpe mig i gang med denne spørgsmål?  

En cylinder med et stempel er forbundet til en oliepumpe, der kan give et tryk på 30 atm. Stemplet har en diameter på 9,3 cm.

Hvad er trykket 30 atm. i Pa  (har I ikkeskrevet omregningsfaktoren ned finder I den på nettet.)
Hvor stor en kraft kan stemplet yde?
Oliepumpen virker også ved at et lille stempel presser olien gennem en ventil til den store cylinder. Diameteren af det lille stempel er 1,0 cm. Trykket i de to cylindre er ens.

Hvilken kraft skal man påvirke stemplet i den lille cylinder med for at pumpe olien mod den store cylinder?
Hvis stemplet i den store cylinder skal kunne hæve sig 1,20 m, hvor mange pumpeslag af 30 cm skal man så lave på pumpen?

En cylinder med et stempel er forbundet til en oliepumpe, der kan give et tryk på 30 atm. Stemplet har en diameter på 9,3 cm.

Hvad er trykket 30 atm. i Pa  (har I ikkeskrevet omregningsfaktoren ned finder I den på nettet.)
Hvor stor en kraft kan stemplet yde?
Oliepumpen virker også ved at et lille stempel presser olien gennem en ventil til den store cylinder. Diameteren af det lille stempel er 1,0 cm. Trykket i de to cylindre er ens.

Hvilken kraft skal man påvirke stemplet i den lille cylinder med for at pumpe olien mod den store cylinder?
Hvis stemplet i den store cylinder skal kunne hæve sig 1,20 m, hvor mange pumpeslag af 30 cm skal man så lave på pumpen?

Vedhæftet fil: Opgave 8 i fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2014 af 012343210

Formler du skal bruge:

1) 1 atm = 101325 Pa

2) Pascal svarer til 1 newton per kvadratmeter: P=F/A

3) V=Pi*r^2*h


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2014 af mathon


Skriv et svar til: Tyngdenkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.