Kemi

Masseprocent???

27. februar 2014 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau
Husholdningseddike er en 4,8 masseprocents opløsning af ethansyre i vand. Beregn pH(densiteten sættes til 1 g/mL)

Opgaven lyder ikke særlig svær. Problemet er bare, hvad jeg skal stille op med '4,8 Masseprocent opløsning af ethansyre'

Hvad betyder Masseprocent og hvordan omregner jeg det til noget jeg kan regne videre med?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon


                                                      c_s = \frac{p}{100} *\frac{\varrho }{M}

eddikesyre er en
svag syre med pKs = 4,76
hvorfor:
                                                      pH = \frac{1}{2}*\left ( pK_s - \log \left (c_s \right ) \right )

                                                      pH = \frac{1}{2}*\left ( 4,76 - \log \left (c_s \right ) \right )

                                                      
                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af mathon

detaljer:
               Voluminet V af en pmasse% syre indeholder
                af ren syre
                                                      m = \frac{p}{100}*V*\varrho           som indeholder

                                                      n = \frac{\frac{p}{100}*V*\varrho}{M}              mol

                så den formelle
                koncentration er:

                                                       c_s = \frac{n}{V} = \frac{\frac{\frac{p}{100}*V*\varrho}{M}}{V} = \frac{p}{100}*\frac{\varrho }{M}
                                                      
       ................

              M(CH3COOH) = M(C2H4O2) = sum({2,4,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 60,052 g/mol

              ρ = 1000 g/L


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af mathon

hvoraf
                  \frac{\varrho }{M}=\frac{\left ( 1000\: \frac{g}{L} \right )}{60,052\frac{g}{mol}} = 16,6522\: M


Svar #4
27. februar 2014 af Arkimedesanton (Slettet)

Hvad skal p/100 stå for??
Og hvordan omregner man Masseprocent til en masse i gram?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2014 af mathon

#4
        genlæs #1 og brug forarbejdet i #3.


Skriv et svar til: Masseprocent???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.