Matematik

stamfunktions hjælp

27. februar 2014 af sugarchock (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til de her opgaver, aner bare slet ikke hvordan man gør... 

Bestem ved blyantsmetode en stamfunktion til hver af følgende funktioner:

b: f(x)=1/3x^3+2x^2-4x+7

d: f(x)=1/x+2x

e: f(x)=2(kvadratrod)x

f: f(x)=6e^x-2x^4+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1

∫ (1/x) dx = ln(x) + k

∫ ex dx = ex + k


Svar #2
27. februar 2014 af sugarchock (Slettet)

det forstår jeg ikke :I 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af mathon

b:
          F(x) = ∫((1/3)x3 + 2x2 - 4x + 7)dx =   ∫(1/3)x3dx   +   ∫ 2x2dx   -   ∫4xdx   +   ∫7x0dx =

          nu benyttes 1. regel i #1:

          F(x) =   (1/12)x4   +   (2/3)x3   -   2x2   +   7x   + k


Skriv et svar til: stamfunktions hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.