Kemi

hjælp)

27. februar 2014 af hamdi23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 pH-beregninger for stærke syrer og baser

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH  for 0,015 M HCl

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH  for 0,001 M Ba(OH)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon

I stærk syre er
                             \left [ H_3O^+ \right ] = c_s \; \; \; \Leftrightarrow\; \; \; pH = -\log \left (c_s \right ) 
                      

I stærk base er
                             \left [ OH^- \right ] = c_b \; \; \; \Leftrightarrow\; \; \; pOH = -\log \left (c_b \right )

ved 25ºC
gælder:
                             \left [ H_3O^+ \right ] *\left [ OH^- \right ] = 10^{-14}\: M^2
         og

                             pH\: +\: pOH\: =\: 14


Svar #2
27. februar 2014 af hamdi23 (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.