Matematik

Underrum

28. februar 2014 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der en som vil hjælpe, den skal afleveres idag. Det er (2)´eren som er problemet.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
28. februar 2014 af jax1

Er der slet ingen der kan finde ud af opgaven ? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2014 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #3
28. februar 2014 af jax1

jeppe101, jeg kan ikke lave resten af opgaverne, jeg har lavet opgave 1 og svaret er span er altid et underrum, men resten giver ikke mening jeg er seriøst blank, hvis du viser mig trin for trin skal blive lavet, vil jeg bedre forstå det, og det har altid hjulpet, det ikke for at spille smart eller noget jeg ikke en taber som bare vil have facit, problemet er når jeg ser løsningen, så forstår jeg det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

(2)

Sættet {vi} er et lineært uafhængigt sæt af vektorer, så enhver vektor x ∈span{v1,v2,...,vp} kan skrives på formen

x = ∑ λivi ,

og vi har da

xvj = λj(vjvj) = λj , da sættet {vi} også er ortonormalt,

og dermed er

x = ∑i (xvi) vi .


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er

||x||2 = xx = (∑i (xvi) vi) • (∑i (xvi) vi) = ∑i (xvi)2


Skriv et svar til: Underrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.