Matematik

Hjælp til moms

01. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Momsen er 25%, og vareren koster 120 kr inklusiv moms

Hvor meget udgør momsen af prisen

(120*0,25)/120*100%=30/120*100%=25% 

Det betyder, at momsen udgør 25% af prisen

Momsen er 19% i Tyskland og varerne koster 10 euro inklusiv moms

Hvor meget udgør momsen af prisen

(0,19*10)/10*100%=1,9/19*100%=10%

Jeg synes bare, at de virker forkert

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2014 af SuneChr

Man har i Danmark:
pris uden moms  p
pris med moms   P
Da har man:
P  =  p + 25% af p  =  1,25·p
p  =  P / 1,25  =  0,8·P
moms  =  P - p
________________
Man har i Tyskland:
pris uden moms  p
pris med moms   P
Da har man:
P  =  p + 19% af p  =  1,19·p
p  =  P / 1,19
moms  =  P - p


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet går vel på, hvor stor en del momsen udgør af den pris, som forbrugeren ender med at betale. Med betegnelserne fra #1 søges derfor

For Danmark:   0,25·p/P = 0,25·p/(1,25·p) = 0,25/1,25 = (1/4) / (5/4) = 1/5 = 0,20 = 20% .
Momsen udgør altså 20% af den endelige salgspris.

For Tyskland:  0,19p/P = 0,19·p/(1,10·p) = 0,19/1,19 = 15,97%


Skriv et svar til: Hjælp til moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.