Kemi

ligevægtskonstant

02. marts 2014 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg har siddet og kigget lidt på opgave c) og er i tvivl om hvordan man skal gøre :) 

Det ville være super dejligt med noget hjælp. Har vedhæftet et billede af opgaven.

Vedhæftet fil: kemiopgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af mathon

Partialtrykkene forholder sig som molbrøkerne.

                                           [N2]2
                                  ------------------- = Kp
                                   [NH3]4 • [O2]3


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af mathon

       
                                                              4 NH3 (g)   +   3 O2 (g)   --->   2 N2 (g)   +   6 H2O (l)
 ækvivalente mængder i mol:                    4                   3                      2                   6       
                                                                  x                0,45

                  forholdsfaktor   f = 0,45 / 3 = 0,15

                  n(NH3) = (4 mol)·f = 0,6 mol
                  n(N2) = (2 mol)·f = 0,3 mol
                  n(O2) = (2 mol)·f = 0,45 mol
                  n                          1,35 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af mathon

                                             p(N2)2
                                  ----------------------- = Kp
                                   p(NH3)4 • p(O2)3
 

                                                   p(0,3/1,35)2
                                  -------------------------------------- = Kp  = 34,17
                                   p(0,6/1,35)4 • p(0,45/1,35)3


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af mathon

korrektion:
                     der skal selvfølgelig totaltrykket po med:

                                                       p((0,3/1,35)po)2
                                  ------------------------------------------------- = Kp  = 34,17•po-5
                                   p((0,6/1,35)po)4 • p((0,45/1,35)po)3

hvor

                                   po beregnes af

                                                      (1,35 mol) • (8,31451 Pa·m3/(mol·K)) • (298,15 K)
                                             po = --------------------------------------------------------------------
                                                                                        V

hvor V skal kendes.

                     


Svar #5
02. marts 2014 af fabrine (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2014 af mathon

noteret:
                      

                                                 ((0,3/1,35)po)2
                                  -------------------------------------------- = Kp  = 34,17•po-5
                                   ((0,6/1,35)po)4 • ((0,45/1,35)po)3


Skriv et svar til: ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.