Matematik

Potensvækst

02. marts 2014 af Katrinelange (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skal til prøve i morgen i vækst, men jeg forstår simeplethen ikke potensvækst. Nogen som kan hjælpe mig med at forstå denne opgave?

Der er givet en potenssammenhæng y=3*x2,5

Hvor mange procent vokser y med, når x vokser med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

y1 = 3*x12,5

y2 = 3*x22,5 <=>

y2 = 3*(1,20*x1)2,5 <=>

y2 = (1,20)2,5 *3*x12,5 <=>

y2 = (1,20)2,5 *y1 <=>

y2 = 1,58*y1

y vokser altså med 58%


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

(y(1,2·x) - y(x)) / y(x) = (3·(1,2x)2,5 - 3·x2,5)) / (3·x2,5) = 1,22,5 - 1 = 0,5774 = 57,74%


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.