Matematik

3 ligninger med 4 ubekendte

02. marts 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har følgende 3 ligninger med 4 ubekendte (ε11, ε22, ε12 og εC):

εA = 400 · 10-6  = ε11 · 1/2 + ε22 · 1/2 - 2 · ε12 · 1/2

εB = -100 · 10-6  = ε11 · 1/2 + ε22 · 1/2 + 2 · ε12 · 1/2

εC  = ε11

Jeg har prøvet at isolere ε12 i første ligning:

ε12 = 1/2 (ε11 + ε22) - εA

ε12 = 1/2 (εA + εB) - εA   ,   idet ε11 + ε22 = εA + εB

ε12 = 1/2 (εB - εA) = -250 · 10-6   ,   når εA = 400 · 10-6 og εB = -100 · 10-6

Sætter jeg denne værdi i de tre ligninger og prøver at få mit CAS-værktøj til at løse for ε11, ε22 og εC, så vil den ikke løse det. Burde det ikke lade sig gøre?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af peter lind

Der er jo uendelig mange løsninger til sådan et ligningssystem, og det er ikke givet at dit CAS værktøj kan klare det


Svar #2
02. marts 2014 af Haxxeren

#1

Det kan ikke passe - eller hvad?

I løsningsforslaget står der:

"Indsættelse af talværdier, så ε11 = 500 · 10-6, ε12 = -250 · 10-6 og ε22 = -200 · 10-6"


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der må være yderligere 1 ligning, som du ikke har nævnt her.


Svar #4
02. marts 2014 af Haxxeren

Jeg har fundet fejlen. Der manglede simpelthen en oplysning på den printede udgave af opgaven.

Størrelsen εC var også opgivet.


Skriv et svar til: 3 ligninger med 4 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.