Matematik

"Kan du forklare det?"

03. marts 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:

1. Find mål på en kegle og en cylinder, som kan rumme 1 liter vand.

2. Skitser fladerne til en kasse som er 30 dm3 og skriv mål på. Beregn derefter den samlede overflade.

3. Forklar, hvordan et isometrisk papir ser ud og begrund derefter, hvorfor alle længder er korrekte på isometriske tegniner. 

Derudover så er der også disse to opg, men jeg forstår ikke helt hvordan...:

1. Tegn en perspektivisk tegning af dit bord med ét forsvindingspunkt.

2. Tegn en perspektivisk tegning af dit bord med to forsvindingspunkter.

Mange tak på forhånd! - Desuden sætter jeg stor pris på, at få en forklaring på, hvordan ovenstående opgaver skal løses i stedet for at få svaret "foræret" :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2014 af Encrypted (Slettet)

Opgave 1:

1 dm3 = 1.000 cm3 = 1 liter

Find en kegle og cylinder, som har et rumfang på 1 dm3.

Opgave 2:

30 cm3 = 30.000 cm3

Skitser en kasse, som har et rumfang på 30.000 cm3. Du bestemmer selv, hvordan den skal se ud.

Til sidst summerer du arealet af alle fladerne sammen, du har nu den samlede overflade.

Opgave 3:

Se her: http://www.sysform.dk/doc/Isometrisk%20papir.pdf

Opgave 4:

Se her: http://matematikformler.dk/wp-content/uploads/perspektiv_1.png

Opgave 5:

Se her: http://matematikformler.dk/wp-content/uploads/perspektiv_3.png


Skriv et svar til: "Kan du forklare det?"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.