Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

02 i SRP.. Har jeg en chance hvis jeg klager?

03. marts 2014 af Lasse0511 (Slettet)

Hej derude!

Jeg fik et lang ventetid med SRP karakter. Det skal siges at jeg går på HTX og SRP kun tager en uge at skrive på her. Når, jeg fik kun 02 og det kom lidt som et chok da jeg havde regnet med mere. 

Nu har jeg måske tænkt mig at klage over bedømmelsen. Jeg har snakket med en af mine vejledere idag og han sagde at min sensor havde været meget streng og at hun lå et hak længere nede af skalaen en mine vejledere. På den baggrund har jeg tænkt mig at skrive en klage, men ved nogle af jer hvad jeg skal gøre/skrive for at have en god chance. Jeg ved godt det er et sats at klage da man kan risikerer at få en lavere karakter, men i mit tilfælde tør jeg godt tage chancen, da jeg er ret sikker på at jeg ikke har skrevet en opgave til dumpekarakter!

Har nogen af jer erfaring med at klage over SRP karakter så skriv endelig. Der er gået 6 dage siden jeg fik min karakter og man har vist kun 14 dage til at klage i. Jeg vedhæfter min opgave i .pdf format hvis nogen af jer har lyst til at tage et kig og komme med jeres mening. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2014 af MaibritG

Der er ingeting, at klage over for din opgave er simpelthen alt, alt for tynd. Især når du har 12 sider at gøre godt med! Jeg plejer at henvise til Blooms taksonomi når jeg vurderer opgaver:

I mine øjne når du faktisk ikke længere end forståelsesboksen. Selv i din komparative analyse, der er i den grad er en tynd omgang, minder det mest om en beskrivelse frem for den analyse, der egentlig burde være omdrejningspunktet. Samtidigt er der total mangel på kildehenvisninger, opsætning af disse og kildekritik.

Du har formået, at lave eksemplarisk opgave, der viser hvordan SRP IKKE skal laves. Det undrer mig, at du i det hele taget er bestået.

Du kan dog læse mere omkring klageprocessen her: http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Klager-over-eksamen-i-gymnasiale-uddannelser, men prøv i første omgang at re-vurdere (kritisk) din opgave ift. Blooms taksonomi.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2014 af swampendk (Slettet)

Jeg synes du skal klage, da det værste jeg tror der kan ske er, at du beholder dit 02, da jeg tænker at der er stykke vej til dumpekarakter. Nu vil jeg ikke mene, at jeg er super kompetent til at afgøre hvilken karakter du fortjener. Umiddelbart synes jeg, efter at have læst din opgave igennen, at der ikke er særlig meget kød  på, i hvert fald i forhold til at det skule forestille at være på A niveau. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2014 af Kasper73

Hej Lasse

Hvad havde du regnet med at få i karakter? Nu har jeg læst din opgave og selvom jeg ikke er expert i kommunikation og arkitektur, men har dog gået i gymnasie. Jeg synes at du rammer noget forbi med din opgave. For at løfte opgaven kunne du have taget IBM plaza og sammlignet bygningens udforming i forhold til det de sælger (IBM-computere/Lenovo). Her tænker jeg at næsten alle Lenovo PC'ere er sorte og firkantede og at de vandrette streger i IBMs logo går igen i deres bygning. Det er rigtigt at den ser professionel, solid og seriøs ud men hvem er de primære opkøbere af IBMs produkter: Umiddelbart større virksomheder/kommuner og folk der laver programmering... osv.

Det samme kunne du gøre med Disney's bygning: Hvis du sammenligner med fx Andeby-tegnefimene og tænker på hvilke "svungne" former de har, er der så en sammenhæng? Det synes jeg...De vil gerne have det til at være et sjovt sted at være og måske endda en kontrast til dens omgivelser: http://www.hoponlosangeles.com/wp-content/uploads/2012/12/walt-disney-concert-hall.jpg (jeg tænker onkel joakims pengetank og andre bygninger i andeby...)

Du kunne måske have lavet en SWOT-analyse på de to bygninger og på den måde have sammenlignet dem eller i forhold til deres budskab. SWOT: en redskab til at idnetificere svagheder, styrker, muligheder og trusler i forhold til et produkt.

Jeg er til dels enig med Maibrit (#1) i at det halter med opsætning, både af kilder og med hensyn til margener. Desuden er der i indholdsfortegnelsen noget der mangler. Hvad tænker du selv, når du slår op i en bog og ser "FEJL, her mangler noget". Jeg tænker at det ikke er gennemarbejdet nok og at man har skulle nå noget andet.

Når alt det er sagt, så tror jeg ikke at du skal regne med at få 7 for opgaven, måske 4, men jeg vil mene at den er bestået...

Jeg tror igen at Maibrit har ret: Prøv at kigge på den med kritiske øjne. Hvis du alligevel vælger at klage ønsker jeg dig "knæk og bræk".

-Kasper

P.S: Det kunne have været vildt hvis du havde argumenteret for hvorfor Helene Kröller ikke ville have haft en bygning med lige linier til hendes malerier af Van Gogh (de er jo ret buede, over i det abstrakte...)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2019 af MandenMedMangeHatte

Du skal i den grad være tilfreds for overhovedet at have fået en "bestået karakter" med denne opgave. Du opfylder absolut ingen af de faglige mål for en SRP.


Skriv et svar til: 02 i SRP.. Har jeg en chance hvis jeg klager?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.