Fysik

Newtons love

03. marts 2014 af oliverblach12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen.

Sidder fast i en opgave der lyder således: En vogn kører gnidningsfrit på bordet. Vogenes masse er 250 g. Vognen starter fra hvile og påvirkes på stykket AB af kraften F=0,1 N. Herefter kører vognen af sig selv hen ad bordet. Vognens tilbagelagte vejlængde fra A betegnes med s.

Når vognen bevæger sig fra A til B (15 cm), skal man beregne hvor lang tid det tager. Jeg har udregnet at acceleationen er 0,0004 N/g. Nogle der kan hjælpe mig ? 

mvh. Oliver


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, accelerationen er a = 0,1N / 0,25kg = 0,4 m/s2 . Accelerationen er konstant og der startes fra hvile (v0 = 0) , så tiden t bestemmes af

s = (1/2)·a·t2 ,

t = √(2s/a)


Svar #2
03. marts 2014 af oliverblach12 (Slettet)

Forstår ikke hvordan du får enheden 0,4 m/s^2 ??? Når man dividerer 0,1 N med 0,25 kg ?? 

Men udover det fatter jeg det hele, tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

 a = 0,1N / 0,25kg = 0,1 kg·m/s2 / (0,25 kg) = 0,4 m/s2

Enheden m/s2 er standardenheden for acceleration.


Svar #4
03. marts 2014 af oliverblach12 (Slettet)

Mange gange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2014 af mathon

                                        N = kg·m/s2


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.