Matematik

Tipsgevinst

03. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Opgaven lyder således:

Af en tipsgevinst er de første 200 kr. skattefri. Af resten betaler man 15% skat.

Hvor meget får man udbetalt, hvis man vinder 15.470 kr.?

Jeg er gået lidt i stå, så jeg håber på lidt hjælp.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af SuneChr

Ja, men vi skal vide, hvordan gevinst-/præmiesummen er sammensat.
Skatte-/afgiftsansættelsen sker for den enkelte række med gevinst.
Hvis f.eks. en "11'er" giver 199 kr, er den afgiftsfri, og hvis man har flere af dem, skal der ikke svares gevinstafgift.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en lineær forskrift  y = ax + b , hvor x er tipsgevinsten, og y er det udbetalte beløb .


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2014 af Encrypted (Slettet)

EDIT :Muligvis lavet en fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jeg tror, man skal nøjes med at benytte opgavens oplysninger.


Svar #5
03. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Der står ikke flere oplysninger i opgaven...

Så hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2014 af SuneChr

Gevinstskatten:  Træk 200 kr fra beløbet og gang resten med 0,15


Svar #7
03. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Virkelig?

Så den hedder bare:


15.470 - 200 = 15.270 * 0,15 = 2290,5 -> 15.270 - 2290,5 = 12.979,5 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke helt rigtigt. Den beregnede skat skal jo så trækkes fra hele beløbet 15470. Der udbetales altså

15470 - (15470-200)·0,15 = ...


Svar #9
04. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Åh - mange tak.

Svaret er dermed: 13179,5 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, korrekt.


Skriv et svar til: Tipsgevinst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.