Matematik

Hjælp til udledning af potensfunktion

03. marts 2014 af MichaelJø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal løse funktionen 
3=0.234*x^0.584 

Men kan desværre ikke helt finde ud af det. Håbede der var nogle der kunne hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af mathon

Løsning:

                                x0,584 = (3/0,234)

                                x = (3/0,234)1/0,584

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at løse ligningen

3 = 0,234·x0,584

Divider med 0,234 på hver side, og opløft så hver side i eksponenten 1/0,584 .


Svar #3
03. marts 2014 af MichaelJø (Slettet)

#1 #2
Så dette burde være korrekt?
3=0.234*x^0.584 
x^0,584 = (3/0,234)
 x = (3/0,234)^1/0,584
(3/0,234)^1/0,584 = 21.95 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det burde være korrekt, men du har bare ikke regnet det ud korrekt.

Man skal beregne

(3/0,234)1/0,584 ,

men du har udregnet

(3/0,234)1 / 0,584 = 3/(0,234·0,584) .


Svar #5
03. marts 2014 af MichaelJø (Slettet)

#4

Prøver igen:

3=0.234*x^0.584 
x^0,584 = (3/0,234)
 x = (3/0,234)^1/0,584
(3/0,234)^1/0,584 = 76.45 

ser dette mere fornuftigt ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det ligner jo det, du skrev i #3, bortset fra slutresultatet, som stadig ikke er korrekt.


Svar #7
03. marts 2014 af MichaelJø (Slettet)

#6 
Hvad er det korrekte svar?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg får

(3/0,234)1/0,584 ≈ 78,90387


Skriv et svar til: Hjælp til udledning af potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.