Matematik
Hjælp...!!!
02. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Har den her opg. jeg ikke kan finde ud af (opg 3045 i eksmensopgaver mat linje 1.årigt forløb til A-niveau)
Har den har motorvejsbro også er brokonstruktionen indtegnet i et koordinatsystem. Hvor hoved kablet går fra A gennem B til C som er funktionen f.
f er løsningen til en differentialligning af formen: ((d^2)y)/(dx^2) = k, hvor k er konstant.
Så skal jeg bestemme en forskrift for f når dette gælder: f(0)=0, f´(0)=0 og f(812)=180
Hvordan gør jeg det...?
Anden spørgsmål:
Jeg skal beregne længden på en del af hovedkablet når jeg ved:
? = tegnet for bestemt intergrale hvor 812 står øverst og 0 nederst.
kvadratroden vises med dette tegn *
L=2§ * af 1+(f'(x))^2 dx og
Intergralen af * af 1+(cx)^2dx = (1/2c)(cx* af 1+(cx)^2 + ln(cx + * af 1+(cx)^2))
Ved ikke hvad skal gøre ved dette her hvor starter jeg og hvor slutter jeg...?
Håber en kan hjælpe mig da jeg virkelig er i nød!
På forhånd tak
Har den her opg. jeg ikke kan finde ud af (opg 3045 i eksmensopgaver mat linje 1.årigt forløb til A-niveau)
Har den har motorvejsbro også er brokonstruktionen indtegnet i et koordinatsystem. Hvor hoved kablet går fra A gennem B til C som er funktionen f.
f er løsningen til en differentialligning af formen: ((d^2)y)/(dx^2) = k, hvor k er konstant.
Så skal jeg bestemme en forskrift for f når dette gælder: f(0)=0, f´(0)=0 og f(812)=180
Hvordan gør jeg det...?
Anden spørgsmål:
Jeg skal beregne længden på en del af hovedkablet når jeg ved:
? = tegnet for bestemt intergrale hvor 812 står øverst og 0 nederst.
kvadratroden vises med dette tegn *
L=2§ * af 1+(f'(x))^2 dx og
Intergralen af * af 1+(cx)^2dx = (1/2c)(cx* af 1+(cx)^2 + ln(cx + * af 1+(cx)^2))
Ved ikke hvad skal gøre ved dette her hvor starter jeg og hvor slutter jeg...?
Håber en kan hjælpe mig da jeg virkelig er i nød!
På forhånd tak
Svar #1
05. november 2003 af Brian (Slettet)
M.h.t. differentialligningen ville jeg omskrive den til
f"(x) = k.
Den er nem at løse, for der er ikke noget med f på højre side - man integrerer to gange, og husk at tilføje konstanten begge gange, det er dem du bagefter skal tilpasse for at få det til at passe med dine øvrige oplysninger.
Efter at have tydet din kodede meddelelse ang. andet spørgsmål, tror jeg det drejer sig om at når du har bestemt f(x), så kan du jo også bestemme f'(x) og dermed kan du skrive dit første integrale op.
Den næste oplysning skal ses som en hjælp til at foretage udregningen - her får du stamfunktionen forærende. - Dette fortæller dig indirektek hvordan integranden skal se ud.
Håber dette hjælper dig på gled, ellers skriv igen.
f"(x) = k.
Den er nem at løse, for der er ikke noget med f på højre side - man integrerer to gange, og husk at tilføje konstanten begge gange, det er dem du bagefter skal tilpasse for at få det til at passe med dine øvrige oplysninger.
Efter at have tydet din kodede meddelelse ang. andet spørgsmål, tror jeg det drejer sig om at når du har bestemt f(x), så kan du jo også bestemme f'(x) og dermed kan du skrive dit første integrale op.
Den næste oplysning skal ses som en hjælp til at foretage udregningen - her får du stamfunktionen forærende. - Dette fortæller dig indirektek hvordan integranden skal se ud.
Håber dette hjælper dig på gled, ellers skriv igen.
Skriv et svar til: Hjælp...!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
