Matematik

længden af en højden i en trekant

04. marts 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Hvis man kigger på opgave c i den opgave jeg har lagt ud, hvordan finder man højden???

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af mathon

                                                    hb = c·sin(A)


Svar #2
04. marts 2014 af NH123 (Slettet)

tusind tak, stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Cosinusrelationerne

c=44

b=65

a=62

cos(A)=(652+442-622)/(2*65*44)

Kan man ikke godt bruge cosinusrelationerne, trekanten er ikke retvinklet og man kender alle siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man kan benytte cosinusrelationerne til at bestemme de tre vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2014 af mathon

eller
                                  \small A=2*tan^{-1}\left (\sqrt{}\frac{a^2-(b-c)^2}{(b+c)^2-a^2} \right )

                                  \small B=2*tan^{-1}\left (\sqrt{}\frac{b^2-(a-c)^2}{(a+c)^2-b^2} \right )

                                 \small C=2*tan^{-1}\left (\sqrt{}\frac{c^2-(a-b)^2}{(a+b)^2-c^2} \right )


Skriv et svar til: længden af en højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.