Matematik

Procent regning.

04. marts 2014 af Mathildesss (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får: a) 20 ved at trække 20% fra b) 20 ved at lægge 20% til c) 120 ved at trække 20% fra d) 120 ved at lægge 20% til

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald den ukendte størrelse x . I a) har man da

x - x·(20/100) = 20

Løs nu denne ligning.

Samme fremgangsmåde ved de andre opgaver.


Svar #2
04. marts 2014 af Mathildesss (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvordan man finder x? Og er det procenten der skal divideres med 100?

Svar #3
04. marts 2014 af Mathildesss (Slettet)

Jeg kan ikke finde x? :) hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2014 af 123434 (Slettet)


Svar #5
04. marts 2014 af Mathildesss (Slettet)

Kan ikke se dit svar?:) #4

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2014 af PeterValberg

x-x\cdot\frac{20}{100}=20         sæt x udenfor en parentes

x\left(1-\frac{20}{100}\right)=20     udregn parentesen

x\cdot 0,8=20                  divider begge sider med 0,8

x=\frac{20}{0,8}                         udregn brøken

x=?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2014 af PeterValberg

Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får: a) 20 ved at trække 20% fra

Alternativt kan du indse, at hvis der er trukket 20% fra, så må 20 være 80% :-)

Divider med 80 og multiplicer med 100 

\text{begyndelsesv\oe rdi}=\frac{20}{80\%}\cdot 100\%=

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Procent regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.