Kemi

Mængdeberegning

04. marts 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har beregnet opgave 1 b) og får at der bliver dannet 11,5 gram Cu, hvilket lyder meget forkert. Hvad har jeg gjort forkert? Kan jeg få et beregning på det, som et skabelon til fremtiden?


Svar #1
04. marts 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2014 af khol (Slettet)

Cu2CO3(OH)2 + 2 C + O→ 2 Cu + 3 CO2 + H2O

10 g malakit (221,1 g/mol):

n = m / M = 10 / 221,1 = 0,045 mol

1 del malakit danner 2 dele Cu: × 0,045 mol = 0,09 mol

0,09 mol Cu vejer: 0,09 mol × 63,55 g/mol = 5,72 g


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.