Kemi

:(

06. marts 2014 af hamdi23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en aflevering, som jeg ikke kan finde frem til

Håber at der er en sød sjæl der kan hjælpe og forklare :)

2 Fe(s) + O2 (g) + 2 H2O → 2 Fe2+(aq)  +  4 OH-(aq)
½ O2(aq) + 2 Fe2+(aq) + 4 OH-(aq) → 2 FeO(OH)(s)  +   H2O(l)

Vis at jerns oxidationstal er +III i rust, FeO(OH)
 

7,86 g jern fylder 1cm3 og rust siges at fylde 7 gange så meget.

Hvor mange gram rust kan der dannes ud fra de 7,86 g jern?
 

Hvad viser svaret fra b) om hvad sker der, når jernkonstruktionen i beton begynder at ruste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon


                  2\: \overset{0}{Fe}\: \: +\: \: 2\: O_2\: \: +\: \: H_2O\: \: \rightarrow \: \: 2\: \overset{+3}{Fe}O(OH)                   

    stofmængdeforhold:
                                                   Fe :_ FeO(OH) = 1 : 1

    masseforhold:
                                                   Fe :_ FeO(OH) = 55,847 : 88,853

Der kan af 7,86 g jern dannes:
                                                   \left (\frac{7,86}{55,847} \right )\cdot \left (88,853\: g \right )\: \: rust
 

                                         


Svar #2
06. marts 2014 af hamdi23 (Slettet)

Hvor har du masseforhold fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af mathon

…brug dit Periodiske System


Svar #4
06. marts 2014 af hamdi23 (Slettet)

Okay tak har forstået det nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2015 af møller12 (Slettet)

Hvordan ville du besvarer opg. c? :)


Skriv et svar til: :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.