Fysik

Fysik hjælp!!!!!

06. marts 2014 af 123claus (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej derude. Jeg sidder fast i en opgave og vil derned høre om der er nogen der kan hjælpe?
Opgaven er vedhæftet. Opgave a er løst til 3,27 MeV.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon

Q-værdien:
                      |Δm| = | (3,01603 u) + (1,008665 u)  -  (2·(2,0140) u) |  =  0,003305 u = 5,488·10-30 kg

                      Q = (5,488·10-30 kg) · (2,99792·108 m/s)2 = 4,93245·10-13 J = 3,079 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af mathon

b)
               \small \left (10^9 \frac{J}{s} \right )\cdot \left (3,15569\cdot 10^7 \: s \right ) = 3,15569\cdot 10^{16}\: J=31,5569 PJ

Antal deuteriumkerner pr år:

                 N=\frac{31,5569\cdot 10^{15}J}{4,93245·10^{-13 } J}\cdot 2=6,456\cdot 10^{25}


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.