Matematik

Årlige procentvise stigning

07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave. Er der nogle der har mulighed for at forklare mig hvad jeg skal? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er 15 år fra 2005 til 2020. Hvis den faste årlige procentuelle stigning er r, skal der gælde

(1+r)15 = 60/20 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n K er kapitalen efter n år K0 er startkapitalen og r er rentefoden


Svar #3
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så der står K=20(1+r)15 men jeg forstår ikke hvad r er ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

r er den årlige procentuelle stigning, "rentefoden" når man taler om kapitalfremskrivning og renteformlen.

I renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

er K0 = 20 , Kn = 60, n = 15 og r er den søgte procentuelle stigning. Se også #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af 123434 (Slettet)

3#

r=rente eller stigning

(1+r)15=3

15√(1+r)=15√3

(1+r)=1,0759

r=1,0759-1=0,0759=7,59


Svar #6
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

nååår på den måde! Så jeg skal bare isolere r? :-D


Svar #7
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

nej jeg forstår det slet ikke?


Svar #8
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

hvorfor er det i skriver (1+r)^15 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2014 af peter lind

#5  0,0759≠7,59   0,0759=7,59%


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2014 af peter lind

#8 genlæs det foregående


Svar #11
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Forstår du ikke, at man skal løse ligningen

(1+r)15 = 3

fordi bevillingerne 3-dobles på 15 år?

Se på tallene og formlen i #4 og isoler så r.


Svar #13
07. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nååår på den måde. TAK! 


Skriv et svar til: Årlige procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.