Matematik

Brug for hjælp til trekant sinus og cosinus

08. marts 2014 af Svenni94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med en matmatik opgave, kan ikke lige finde ud af hvordan den skal gribes an. 

Har vedhæfet et billede

På forhånd tak! 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan gratis starte med at udregne C's vinkel. Du har at 180-38-57=85. Altså er C's vinkel 85.

Ved at kalde siderne modsat vinklerne for hhv. a, b, c, har du, at du skal udregne b. Da du så også har, at c=60m, så kan du benytte dig af sinusrelationen, og har altså, at

b/sin(57)=60m/sin(85), som kan skrives som b=((60m)*(sin(57))/sin(85)=50,51m

I den anden opgave har du så to side længder, nemlig c & b. Du laver da nu en lodret linje fra vinklen C ned til c, og kalder denne a. Du har altså nu en retvinklet trekent, og dermed er vinkel B=90. Dermed må C's vinkel nu være 180-38-90=52.

Du benytter nu igen sinus relationen, og har altså at (50,51m)/sin(90)=a/sin(38), som kan skrives a=((50,51m)*sin(38))/sin(90)=31,1.

Altså er svaret, at dragen er 31,1m over jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2014 af Malkro

A)

Vinkel C findes ved at tække vinkel A og vinkel B fra vinkelsummen, som er 180. Derfor er vinkel C=180-A-B

For at finde sidelængden a benytter du dig af følgende formel a = (c/sin(C))*sin(A)


Skriv et svar til: Brug for hjælp til trekant sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.