Kemi

Akut hjælp

08. marts 2014 af Mie24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkellig brug for hjælp til at lave disse opgaver. 

På forhånd tak.

Antag af jernfremstillingen udelukkende forløber ved følgende reaktion:

Fe2O3(s)  + 3 CO(g) ↔ 2 Fe(s)  + 3 CO2(g)

Vis at reaktionen er en redoxreaktion.

Hvor stor en masse af CO (carbonmonoxid) skal der bruges til at fremstille 2 tons jern?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

                        +3                   +2                      0               +4
                        Fe2O3 (s)   +  3 CO (g)   --->   2 Fe (s)   +  3 CO2 (g)


Svar #2
09. marts 2014 af Mie24 (Slettet)

Kan du forklare mig det :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af mathon

     Du må repetere tildeling af oxidationstal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2014 af mathon

                                                Fe2O3 (s)   +  3 CO (g)   --->   2 Fe (s)   +  3 CO2 (g)
ækvivalentmængder i mol:                               3                      2
ækvivalentmængder i kg:                          0,08403           0,111694
ækvivalentmængder i kg:                                 x                   2000

                                   \small x=m\left ( CO \right )=\frac{2000}{0,111694}\cdot \left ( 0,08403\: kg \right )

         
 


Skriv et svar til: Akut hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.