Matematik
hjælp med ligning....
25. november 2005 af
cach (Slettet)
hvis man har en graf for en lineær funktion F med definitionsmængde R, og det ene punkt i grafen hedder P(-40,75) og det andet punkt i grafen hedder Q(80,45)..... Hvordan bestemmer man så en regneforskrift for F...?
og hvordan løser man ligningen F(x)=1...?
og hvordan løser man ligningen F(x)=1...?
Svar #1
25. november 2005 af Deschain (Slettet)
hvis du på en ret linie har to punkter med koordinaterne (x1,y1) og(x2,y2) bestemmer du hældningskoefficienten a ved formlen:
a=(y2-y1)/(x2-x1)
så indsætter du a i formlen y1=a*x1+b og isolerer b.
så vil din forskrift komme til at hedde
f(x)=ax+b
f(x)=1 finder du ved at sætte 1 ind på y's plads i den forskrift du kommer frem til og så isolerer du x
a=(y2-y1)/(x2-x1)
så indsætter du a i formlen y1=a*x1+b og isolerer b.
så vil din forskrift komme til at hedde
f(x)=ax+b
f(x)=1 finder du ved at sætte 1 ind på y's plads i den forskrift du kommer frem til og så isolerer du x
Svar #2
25. november 2005 af Deschain (Slettet)
hov mener selv følgelig at du finder frem til f(x)=1 ved at indsætte 1 i stedet for f(x) i den formel du har fundet frem til og så isolerer du x (betyder det samme men nu har jeg jo skrevet f(x) i stedet for y)
Skriv et svar til: hjælp med ligning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
