Matematik

stamfunktioner

10. marts 2014 af madskr (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der er en som er skarp til stamfunktioner der vil give en hånd? og en detaljeret forklaring.

Undersøg, om både f (x) = x2 − 2x +1 og g(x) = x(x − 2) + 7 er stamfunktioner

til h(x) = 2x − 2 . I givet fald skal der gøres rede for,
hvordan det kan lade sig gøre, når f (x) ≠ g(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af peter lind

Find f'(x) og g'(x). Se om resultatet bliver h(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2014 af mathon

   Hvis
              f(x) er stamfunktion til h(x)
              skal f '(x) = h(x)

              f '(x) = 2x - 2 = h(x)      så f(x) er en stamfunktion til h(x)

.

Hvis
              g(x) = x2 - 2x + 7 er stamfunktion til h(x)
              skal g '(x) = h(x)

              g '(x) = 2x - 2 = h(x)      så g(x) er en stamfunktion til h(x)

............

   stamfunktionerne til h(x)
   er
              H(x) = x2 - 2x + k


Svar #3
10. marts 2014 af madskr (Slettet)

Tak.
Det var lige den konstant der drillede :-)


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.