Matematik

Handelsregning

10. marts 2014 af Mathildesss (Slettet) - Niveau: 8. klasse
En vares pris sættes op fra 250 kr. til 300 kr. a) Hvor mange procent udgør stigningen? b) Hvor meget udgjorde momsbeløbet før og efter? c) Hvad er prisen incl. og ekskl. moms? d) Hvor mange procent stiger varen ekskl. moms?

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2014 af SuneChr

a)  100%·(nupris - førpris) / førpris
b)  (pris med moms) = 1,25·(pris uden moms)
c)  se b)
d)  se a)


Svar #2
10. marts 2014 af Mathildesss (Slettet)

#1

Jeg ved ikke hvad jeg skal gange med 1,25? Jeg forstår ikke det med momsen.

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prisen før moms ganges med 1,25 for at finde prisen med moms.

Det er ikke helt klart, om de viste priser er med eller uden moms.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2014 af mathon

                       (1+r) · 250 = 300

                        1+r = 300/250 = 1,20

                        r = 0,20 = 20%

Du oplyser ikke, om 250 kr og 300 kr er inklusive eller eksklusive priser.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2014 af 123434 (Slettet)

I Danmark er momsen 25%. Hvor høj momsen er, afhænger fra land til land. 

Pris med moms er 125%

Pris uden moms er 100%

(300-250)/250*100%=20%

 300/1,25=240 kr, Prisen uden moms er 240 kr og momsen er 60 kroner

250/1,25=200, prisen uden moms er 200 kr, og momsen er 50 kroner

60/240*100=20%

50/200*100%=20%

Momsen udgør 20% af prisen


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2014 af mathon

hvis priserne er eksklusive-priser:

                                                   moms før = 0,25·(250 kr)

                                                   moms efter = 0,25·(300 kr)

.

hvis priserne er inklusive-priser:


                                                   moms før = 0,20·(250 kr)

                                                   moms efter = 0,20·(300 kr)


Skriv et svar til: Handelsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.