Kemi

Mængdeberegning

10. marts 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har ingen idé om, hvordan jeg skal regne opgave 4 og opgave 5 c og d. Jeg håber, at jeg kan få lidt hjælp! 

Tak på forhånd


Svar #1
10. marts 2014 af overkontroversiel (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2014 af mathon

   opgave 4:
                         M(BaCl2) = sum({1,2}*{137.33,35.453}) = 208,236 g/mol

                         n(BaCl2) = (10,42 g) / (208,236 g/mol) = 0,050039 mol

hvoraf for
krystalvandet:
                         (0,050039 mol) · (18,015 g/mol) · x = (1,79 g)

                         (0,901459 g) · x = (1,79 g)

                         x = (1,79 g) / (0,901459 g) ≈ 2
                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af mathon

opgave 5:

      til c)
                   Brutto:
                                  Li_2O\; +\; 2\: CO_2\; +\; H_2O\; \rightarrow \; 2\: LiHCO_3


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.