Matematik

Beregning af side i trekant

10. marts 2014 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er |AB| = 3 og vinkel A er 44°. Arealet af trekant ABC er 4. 

Jeg skal beregne |BC| - men jeg er helt tabt - lidt hjælp? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn højden hb af

        hb = |AB|·sin(A)

og benyt så arealet til at beregne |AC|:

        T = (1/2)·hb·|AC| = (1/2)·|AB|·|AC|·sin(A) .

Beregn så |BC| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABC:

        |BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2·|AB|·|AC|·cos(A) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2016 af balle963 (Slettet)

Kan du uddybe dine beregninger Andersen11? 

Kan ikke lige se hvad du mener i dette afsnit

 T = (1/2)·hb·|AC| = (1/2)·|AB|·|AC|·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Beregning af side i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.