Matematik

hjælp

11. marts 2014 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsning til differentialligningen 

dy/dx = (y-1)/x, x > 0

og grafen for f går gennem punktet P(2,7)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P. Mit bud:

dy/dx = (7-1)/2 = 3

derefter benyttes formlen f'(xo) (x-x0) + f'(x)

3(x-2)+7 = 3x-6 + 7

er dette korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er rigtig fremgangsmåde. Ligningen for tangenten er en ligning af formen

        y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0)

Skriv den færdige ligning på formen y = ax + b .


Svar #2
11. marts 2014 af Aleynaa

er det så 3x-1 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen er så

y = 3(x-2)+7 = 3x-6 + 7

som du så reducerer færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke helt. Reducer det korrekt, og skriv resultatet som en ligning.


Svar #5
11. marts 2014 af Aleynaa

Tak dvs. y= 3x - 1 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs svarene ovenfor. Dit resultat er ikke korrekt.


Svar #7
11. marts 2014 af Aleynaa

Jeg forstår ikke helt hvad er det jeg skal reducere, 


Svar #8
11. marts 2014 af Aleynaa

Nåår 3x + 1  


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skulle ovenfor reducere ligningen

        y = 3x -6 +7

færdig. Det bliver jo så ligningen

        y = 3x + 1 .


Svar #10
11. marts 2014 af Aleynaa

Når ja den er rettet jeg har vidst skrevet minus. 


Svar #11
11. marts 2014 af Aleynaa

Jeg er ikke skarp nok til det med minus og plus, jeg forstår ikke hvorfor det skal være plus når minus gange plus giver minus? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, nu blev det rettet i #8.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.