Kemi

Synteseberegning2

11. marts 2014 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

2 AgNO3 (aq) + Na2(aq)   --->   Ag2(s) + 2 NaNO3 (aq)

Beregn, hvor mange gram Na2(aq) der kræves til at reagere fuldstændigt med 27,8 mL 0,163 M AgNO3

Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2014 af khol (Slettet)

c = n / V (M) ⇔ n = c · V

0,163 mol/L · 0,0278 L = 4,53 mmol

Der skal halvt så meget Na2S til at reagere fuldstændigt

4,53 mmol / 2 = 2,27 mmol

m = n · M

m = 0,00227 mol · 78,05 g/mol = 0,177 g = 177 mg


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af 012343210

Obs. Bare til din besvarelse, vær opmærksom på:

1. at det svar du fik i #1 ikke er massen af en opløsning, men massen af fast stof. Man vil aldrig give massen af en opløsning (aq) så vil man give molariteten som også kan findes ud fra de i #1 givne formler samt et udsagn om hvor stort et volumen der tilføres.

2. Vær opmærksom på at reaktionen du har er meget forskudt mod højre. Men reaktanterne vil aldrig reagere fuldstændigt - hvilket stort set gælder for alle reaktioner. Hvis du skal være mere præcis en anden gang vil jeg angive spørgsmålet som "Hvor stor en masse af natriumsulfid skal der tilføres for at der er ækvivalente mængder af reaktanterne?"

Se det bare som en mulighed for at blive bedre. Svaret givet i #1 er helt korrekt, så det går du bare ud fra;)


Skriv et svar til: Synteseberegning2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.