Matematik

Sekanthældning hjælp!!!!!!!

12. marts 2014 af abirhamid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Hvordan bestemmer man sekant hældningen, hvad er formlen for det, og hvordan hænger den sammen med sekanthældnings formlen? 

Det ku være dejligt hvis i svare hurtigst muligt! :)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvis det er i forbindelse med differentialregning skal du tage udgangspunkt i 2 punkter på linjen. Hvis vi har en funktion f(x) så vil vi kunne definere et punkt på linjen som P_1(x_1; y_1)=(x_0; f(x_0))

Et andet punkt på linjen finder vi ved at tilføje en eller anden værdi til vores udgangspunkt. Lad for eksemplets skyld kalde den h. Det giver punktet P_2(x_2; y_2)=(x_0 + h; f(x_0 + h))

For at finde hældningen på sektanten finder vi altså hældningen for linjen gennem P_1 og P_2.

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{f(x+h) - f(x)}{x + h - x} = \frac{f(x+h) - f(x)}{h}

For at komme videre herfra kræver det at du rent faktisk har en funktion. Det du gør er at du substituerer f med din function i ovenstående ligning.

For til sidst at finde tangenthældningen tager du

\lim_{h\to 0} \left(\frac{f(x+h) - f(x)}{h}\right)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af mathon

sekanthældningsformlen
                                            \small a = \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2014 af peter lind

Du har to punkter på en linje. Du kender altså (x1, y1) og (x2,y2) Fra teorien om linjers ligning ved man at hældningen af linjen er Δy/Δx


Skriv et svar til: Sekanthældning hjælp!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.