Kemi

pH

12. marts 2014 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke lige, hvad man gør her:

Husholdningseddike har en koncentration på 4,8 w/w % af eddikesyre i vand. Beregn pH. Densitet sættes til 1,0 g/mL.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af mathon


                                                               c_s = 0,048\cdot \frac{\varrho }{M}
eddikesyre er en svag syre,
hvorfor
                                                               pH = \frac{1}{2}\left (pK_s - \log\left (c_s \right ) \right )


Svar #2
12. marts 2014 af Solvejens (Slettet)

# 1

Hvad er det for et tegn (krøllen) i første formel?


Svar #3
12. marts 2014 af Solvejens (Slettet)

# 1

pKs = 4,75

Molaritet: 17,38 mol/L

pH= 0,5 • 4,75 - log (17,38) = 1,13

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2014 af mathon

M(C2H4O2) = sum({2,4,2}*{12.011,1.008,15.999}) = 60,052 g/mol


                                                               \small c_s = 0,048\cdot \frac{1000\: \frac{g}{L} }{60,052\: \frac{g}{mol}} = 0,8 \: M
eddikesyre er en svag syre,
hvorfor
                                                               pH = \frac{1}{2}\left (4,76 - \log\left (0,8 \right ) \right ) = 2,4


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.