Kemi

Titrering og ækvivalenspunkt

12. marts 2014 af Neas14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til delopgave c i denne opgave. Kan ikke finde det rigtige argument. På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

Så længe der stadig resterer azelainsyre, vides det ikke, hvor i titreringsforløbet reaktionen er. Først når andet ækvivalenspunkt er nået, haves en indikation af, at al azelainsyre netop er forbrugt.


Svar #2
13. marts 2014 af Neas14 (Slettet)

I delopgave d får jeg så renhedsprocenten til:

C9H16O4 (aq) + 2NaOH (aq) → Na2C9H14O4 (aq) + 2H2O (l)

      1 mol              2 mol

Bestemmelse af antal mol af 0,100 M NaOH, når der forbruges 19,1 mL:

n=V·c

n(NaOH) = 0,0191·0,100 = 0,00191 mol

Bestemmelse af antal mol af C9H16O4, når forholdet i ækvivalenspunktet er 1:2:

n(C9H16O4) = 0,00191/2 = 0,000955 mol

Bestemmelse af antal gram af ren azelainsyre:

m=n·M

m(C9H16O4) = 0,000955·188,22 = 0,1797501 g

Bestemmelse af renhedsprocenten af synteseproduktet:

(0,1797501/0,20)·100 = 89,88%

Er dette så korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2014 af mathon

 Din beregning af renhedsprocenten er korrekt :-)


Svar #4
15. marts 2014 af Neas14 (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2014 af cerise02 (Slettet)

Hvordan beregner man pH i opgave e ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2014 af mathon

#5
          pKs(-OOC(CH2)7COOH) aflæses til 5,5   

          pH = 7 + (1/2)(pKs+log(cb))                      b = -OOC(CH2)7COO-


Skriv et svar til: Titrering og ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.