Kemi

pH-beregninger

13. marts 2014 af abi0011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at løse disse pH-opgaver. Jeg ved godt at jeg først skal finde pKs-værdien, og derved finde ud af om det er en svaf/middel/stærk syre/base. Men har ikke helt styr på formlerne.

Screen Shot 2014-03-13 at 06.37.53.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

ved 25°C:

    1)

                 svag syre
                                                 \small pH =\frac{1}{2}\left ( pK_s - \log(c_s) \right )

    2)
                 stærk base
                                                 \small pOH = - \log(c_b)
                                                 \small pH =14 - pOH

    3)
                 svag base
                                                 \small pOH =\frac{1}{2}\left ( pK_b - \log(c_b) \right )
                                                 \small pH =14 - pOH

    4)
                 stærk syre
                                                 \small pH = - \log(c_s)
                                                


Skriv et svar til: pH-beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.